Vores Resenbro 2

Vores Resenbro 2

  • Forfatter: Karl Aage Baarstrøm
  • Udgivelsesdato: 01-06-2022
  • ISBN: 9788771534085
  • Sideantal: 123
  • Format: 210x210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 200,-

Køb bogen her


Beskrivelse

Træk af livet i Skellerup og Resenbro

I bogen ”Vores Resenbro 2 - træk af livet i Skellerup og Resenbro” fortæller en række personer om episoder og oplevelser fra deres liv. Der fortælles blandt andet om en stikkerlikvidering under besættelsen af tyskere i 2. verdenskrig. Fåredagene ved Skellerupspang beskrives, og den smukke natur og dens bevarelse får også stor omtale. Den store fredning af naturen ”Dalene Ved Resenbro” fra 2020 beskrives og vises på både kort og billeder. 565 hektar blev fredet og giver nu alle mulighed for store naturoplevelser i fremtiden.

Rigtig mange fortæller om deres barndom, ungdom og voksenliv i Skellerup og Resenbro. Farlige lege ved åen og broen og kørsel på togets trinbræt og hoppen af igen fortælles der om. Baden i Skellerup ved bækken og fiskeri efter ørreder samme sted var et stort hit ligesom legen Antonius var det. Opvækst og medhjælp i Resenbro bageri og butik og livet i bageriet beskrives. Også udkørsel med brød og den tids brødvaner fortælles der om.

Der fortælles om livet på spædbørnehjemmet Solbo og om de dengang mange adopterede børn. Også livet med travheste i en villahave og historien om julemandens bog med børns ønsker kan man læse om.

Den store Dyhr families liv på husmandssteder i og omkring Skellerup beskrives, så læseren får et indblik i livet på de små gårde. Livet med varme fra kakkelovne og vinter morgener med frost på ruden får læseren et godt indblik i. Det rige børneliv uden voksen overvågning lovprises af mange fortællere. Læseren får indblik i et børne- og ungdomsliv uden institutionspasning og kontrolleret leg.

Læseren får i en billedkavalkade med luftbilleder fine indtryk af det Resenbro og Skellerup, der var midt-sidst i 1900 tallet. Billederne er udvalgt af Peder Størup og anvendt med tilladelse fra Det Kongelige Bibliotek.


Del med dine venner

bubble