Terapeutens udviklingsrejse

Terapeutens udviklingsrejse

  • Forfatter: Gitte Klaris
  • Udgivelsesdato: 25-05-2023
  • ISBN: 9788771534399
  • Sideantal: 79
  • Format: 148x210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 175,-

Køb bogen her


Beskrivelse

Jeg vil gerne give læseren et indblik i den udviklingsrejse, det har været for mig som terapeut at blive delagtiggjort i andre menneskers psykotiske univers de seneste 12 år. Jeg har erfaret meget om psykoser, menneskelivets psykologi, mit eget følelsesliv og ståsted gennem mine terapiforløb. Min terapeutiske proces har som udgangspunkt lært mig, at terapi ikke er et håndværk med en bestemt metode eller et særligt værktøj, men nærmere et kunstværk, som skabes og udvikles i samspil mellem terapeut og klient.

Med case-eksempler undervejs har jeg forsøgt at beskrive, hvordan det psykotiske univers kan forstås og hvilken funktion, det kan have for den, som oplever det.

Jeg har tilstræbt at anvende mine egne og patientens betragtninger i et indbyrdes samspil, som samtidig har rod i mit teoretiske grundfundament som terapeut.

Ydermere ønsker jeg med bogen at sætte fokus på vigtigheden i terapeutens arbejde med sin egen personlige udviklingsproces. Jeg har erfaret nødvendigheden af min egen indsigt i mig selv. Kendskabet til mit eget følelsesliv og egne reaktionsmønstre har haft afgørende betydning for min evne til at rumme andres følelser og givet mig sindsro og tryghed i at tage med på rejsen i det psykotiske univers.

Om forfatteren

Gitte Klaris er autoriseret psykolog, cand.psych.aut. og specialist i psykoterapi. Hun har arbejdet i regionspsykiatrien i 12 år med psykiatrisk udredning og behandling af mennesker med psykoser.

Hun er uddannet ved Aarhus Universitet, har taget en to-årig terapeutisk efteruddannelse ved Institut for Psykoseterapi, København indenfor psykodynamisk psykoseterapi samt uddannelse i eksistentiel fænomenologisk terapi.

Udover arbejdet med mennesker med psykoser har hun været medvirkende til udvikling af et ambulant udrednings og behandlingstilbud til mennesker med dobbeltdiagnoser ved Aarhus Universitetshospital, Risskov.

I dag har hun selvstændig praksis og tilbyder terapi, supervision og foredrag om psykoseterapi.

Illustrator: Liliana Ozolina Kahr


Del med dine venner

bubble