Slægtens mødre og døtre

Slægtens mødre og døtre

  • Forfatter: Pia Kanne
  • Udgivelsesdato: 09-03-2020
  • ISBN: 9788771533262
  • Sideantal: 121
  • Format: 148x210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 149 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Romanen omhandler flere generationer af mødre og døtre, der som familie har knyttet deres livshistorier og slægtskab sammen.

I en rørende skildring af personernes liv gennem opvæksten fra 1900-tallet med en barndom i fattigdom og med afsavn til en nutid, hvor kvindernes forhold kædes sammen i sindets dybe afkroge og bevæger sig gennem virkelighed, fantasi og drømme. 

Hovedpersonen Karoline ser tilbage på et langt liv. Hvordan er hun blevet til den, hun er? Hvad med hendes mødrene ophav? Kan deres historier give en større forståelse for, hvordan og hvorfor livet har udformet sig, som det har gjort? 

Gennem fortællingen bliver Karoline klogere på, hvordan slægtens mødre og døtre har levet, og hvilken betydning det efterfølgende har haft for familien. 

Karoline drømte en dejlig drøm, eller var det virkelighed? Hun var en lille pige. Hendes mor kom til plejefamilien for at hente hende hjem. Moren kom i en stor bil sammen med en høj, flot mand med hat og mørkebrunt, stribet jakkesæt. 

Moren havde læbestift på og havde fået farvet og ordnet hår. Hun var så smuk med guldhalskæde, øreringe og – en forlovelsesring? Hun var i en lyserød, blondebesat jakke med en kort nederdel og havde perlebesatte, højhælede sko på. Hun havde en cigaret i hånden, hvor der var tydelige spor af en mørkerød læbestift. 

Moren talte med en høj og noget skinger stemme. Tænk sig, det var hendes mor, der var så smuk og elegant! Karoline blev stolt, nu kunne de andre i plejefamilien se hendes vidunderlige mor, der selvfølgelig selv kunne passe hende.

 

 "Slægtens mødre og døtre" er en henførende fortælling... om mange beslægtede og alligevel forskellige kvinder og pigebørn. Pia Kanne forstår at tage sine læsere med på en historisk rejse, hvor hun levendegør mange kvinder i en næsten dokumentarisk form. Pia Kanne skriver, så læseren foræres både intense billeder, dufte og lyde, mens handlingen udspilles. Fortællingen duperer læseren med forfatterens uhyre fine fornemmelse for diskrete beskrivelser af 100 års ageren og interaktion både mellem kvinder og mænd, og mellem mødre og døtre. Gå ikke glip af oplevelsen af denne bog.

Lektor Cand, pæd. pæd. Helga Borgbjerg

 

Pia Kanne (f. 1954) har udgivet:
”Et halvt liv”, 1998, Forlaget Gallo.
”Afstand og nærvær”, novelle, Prosaalmanak, 2001, Forlaget Gallo.

 


Del med dine venner

bubble