Sådan taler du mad og sundhed med børn

Sådan taler du mad og sundhed med børn

  • Forfatter: Mogens Jepsen
  • Udgivelsesdato: 02-12-2021
  • ISBN: 9788771533972
  • Sideantal: 89
  • Format: 155x230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 150,-

Køb bogen her


Beskrivelse

En debat- og inspirationsbog til forældre, pædagoger og sundhedsprofessionelle om, hvordan man kan tale mad og sundhed med børn – uden at skabe madmonstre og et usundt forhold til mad.

Det er blevet almindeligt og helt accepteret, at børn helt ned i til vuggestuealderen får fortalt, at hvad der sundt og usundt at spise, ja endda hvad der kan være farligt.

Den indlæring sker af forældre, pædagoger, lærere, sundhedsprofessionelle, tv-værter mv og sker sikkert i bedste mening.

Men hvad sker der, når et barn får at vide, at en fødevare eller bestemt mad er usundt? Tænker de pågældende på, hvad der sker inde i et barns hoved, når mad beskrives som usundt og farligt – og tror man kan dø af det? Man risikerer at udvikle madmonstre, unødige bekymringer og i værste fald spiseforstyrrelser hos børn og unge.

Den problematik tager bogen ”Sådan taler du mad og sundhed med børn” op på flere måder.

For det første ved at diskutere det sundhedsmæssige stormvejr, som mad generelt befinder sig i.

For det andet ved at koble den måde vi italesætter mad og sundhed på over for børn med teorier for, hvordan børn og unge tænker, opfatter og reagerer på. Helt specifikt hvorfor det fx er specielt problematisk at italesætte mad som usundt for et 5-årigt barn. 

For det tredje diskuterer bogen, hvorfor det er umuligt at stemple bestemte fødevarer som enten sunde eller usunde.

Og for det fjerde indeholder bogen inspiration og forslag til, hvordan man konkret kan italesætte mad og sundhed for børn – uden at vække madmonstret – ligesom der er inspiration til, hvordan mad kan gøres til en leg, hvor nydelse og smag er i højsædet.

Om forfatteren:

Mogens Jepsen, født 1965 

Uddannet fysioterapeut og journalist fra Århus.
Har arbejdet som fysioterapeut på hospitaler, i ældreplejen, i socialpædagogikken og på Rudolf Steiner institutioner. Arbejder nu primært med kommunikation i HK Kommunal. 

Forfatter til bogen ”Syg af forebyggelse” (2015, forlaget Kahrius) som er en kritik af forebyggelse og sundhedsfremme – med særligt fokus på begrebet nocebo – altså at forebyggelse har den bivirkning, at den også skaber symptomer, gener, lidelse og sygdom.


Del med dine venner

bubble