Rejsende. Bind 3

Rejsende. Bind 3

  • Forfatter: Finn Stefánsson
  • Udgivelsesdato: 01-07-2019
  • ISBN: 9788771532890
  • Sideantal: 188
  • Format: 148x210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 198 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Glimt fra rejser gennem årene

“Rejsende” er bind 3 i en serie af rejsebøger. De to første bind i serien havde titlerne “Rejsende i religioner 1” og “Rejsende i religioner 2” og bestod primært af essays fra 1978 til 2018. Her i bind 3 er medtaget ikke-offentliggjorte dagbogsnoter fra rejser i perioden 1978-2019. Det er nu ikke længere religionerne, der er i centrum, men Finn Stefánssons iagttagelser, sansninger og refleksioner. Det kan være naturen, mødet med forskellige kulturer, byer, kunstliv, folk og folkeliv, der belyses.
Bind 3 indledes med et essay om forholdet mellem, hvad forfatteren fra barndommen af har læst om rejser, og hvad han har oplevet på de konkrete rejser. Fra debuten til Malmö i 1948 til den foreløbigt sidste rejse til Marokko i 2019.                  
Bogen afsluttes med en udførlig liste over forskellige typer af rejsebøger og et afsnit med citater af store digtere gennem tiderne.

Bogen henvender sig til den store gruppe af rejsende, der ikke bare forlader Danmark for at komme “væk”, men som også har mod på og nysgerrighed efter at møde interessante steder, mennesker og stemninger.

Bogen er illustreret med fotos fra forfatterens mange rejser.

 

Finn Stefánsson, født i 1942, er kendt som gymnasielektor i mange år ved Roskilde Kathedralskole og som medarbejder ved Den store danske encyklopædi.
Forfatteren har et stort forfatterskab bag sig – ofte centreret om mødet med en række religioner og baseret på egne studier og rejser i hele verden.


Del med dine venner

bubble