Oprør i bistaden

Oprør i bistaden

  • Forfatter: Henning Pedersen
  • Udgivelsesdato: 04-02-2020
  • ISBN: 9788771533200
  • Sideantal: 144
  • Format: 170x240 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 200 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Der snakkes meget om bier for tiden, men hvad siger bierne mon selv? I denne bog er det bierne, der taler, og de snakker selvfølgelig om menneskene, men også om dyr og fugle, venner og ikke mindst fjender. Honningbien Top vil have svar på alt, og den får god hjælp af humlebien Tumling, hvis denne da  ellers kan frigøre sig fra sin yndlingsblomst, kåltidslen. Vi følger bierne fra sidst på vinteren til det sene efterår. Med smukke illustrationer og i et humørfyldt, letflydende sprog, som taler til både børn og voksne, følges vi med dem over blomstrende enge, dunkle skove og golde stubmarker. Og jo, der er konflikter i bistadet, så spænding er der rigeligt af i bogen.

Henning Pedersen har i mange år boet i et lille hus i Hersom på kanten af Skals Å-dalen sammen med sin kone og to katte. På deres store naturgrund har de selskab af nattergale, svaler, spætter, stære, mejser og mange andre vingede væsener, og i tidens løb har de også lagt hus til kaniner, høns og ikke mindst bier. I en periode bidrog bierne til husholdningen med honning fra egne stader. En skønne dag lettede det sidste hold bier dog og fløj mod ukendte egne. Hvor de blev af, er der ingen der ved, men det mysterium kan det tænkes, at denne fortælling har et bud på at løse.

Henning Pedersen er født i 1940 og voksede op i Kolding. Han har gennem årene skrevet en række skuespil, som er blevet opført – mest som friluftsspil – rundt omkring i landet. Han var med til at oprette den eksperimenterende teatergruppe ”Komplot,” hvis første formand han var. En lille flok bøger er det også blevet til, bl.a. børnebogen om Rasmus, der ved et uheld dumper ned i Viborgs middelalder. Derudover er han foredragsholder og fortæller.


Del med dine venner

bubble