Med brændende hu mod en ny åndelighed

Med brændende hu mod en ny åndelighed

  • Forfatter: Johannes Dragsdahl
  • Udgivelsesdato: 11/11/2016
  • ISBN: 9788771531664
  • Sideantal: 218
  • Format: 170 x 240 mm
  • Indbinding: Hardcover
  • Pris: 198 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Johannes Dragsdahls erindringer

Johannes Dragsdahl (1922-1995) påvirkede mange menneskers liv og satte store aftryk på det danske samfund. Hans erindringer er et åndeligt testamente fra et menneske, der gennem hele sit liv søgte en ny form for menneskelig åndelighed. Han udfordrede undervejs nazisterne, han udfordrede kommunismen, han udfordrede folkekirken, han udfordrede nationalisterne, han udfordrede verdensflugten, han udfordrede materialismen. Og ikke mindst: Han kritiserede ikke bare - han byggede noget nyt.

Født på en præstegård ud af en fremtrædende slægt af teologer. Fortvivlet og usikker på sig selv i sine ungdomsår, indtil han møder den store kærlighed, som inspirerer ham til at engagere sig i modstandsbevægelsen som redaktør for et illegalt tidsskrift. Eftersøgt af Gestapo og undslipper flere gange kun lige akkurat. Sendt til Sverige af sine kammerater, plaget af skyldfølelse over at næsten alle andre mistede livet. Arbejder efter krigen på at gøre folkekirken mere rummelig og arbejder desuden som hjælpepræst i nogle år. Rejser rundt i efterkrigstidens Europa og inspireres af strømninger i andre lande, der kan skabe en ny form for kirke, som møder mennesker der, hvor de er. Johannes Dragsdahl grundlægger derpå en højskole, Søtoftegård Højskole. Højskolen bliver inspirationskilde og mødested for mange af de kræfter i Danmark, som den dag i dag ud fra en jordnær åndelighed arbejder for menneskers personlige udvikling og et mere bæredygtigt samfund.

Johannes Dragsdahl erindringer er en blanding af fængende og jordnære fortællinger, smuk poesi, personlige dagbøger og dybsindige overvejelser om åndelighed. Erindringerne er fyldt med erfaringer og budskaber, som fortsat er relevante i dag – ikke mindst i debatter om kirkens rolle i samfundet.

Erindringerne er samlet og redigeret af Johannes Dragsdahls yngste søn,
Rune-Christoffer Bech Dragsdahl, født 1982.


Del med dine venner

bubble