Ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr. Bind 2

Ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr. Bind 2

  • Forfatter: Anton Raundahl
  • Udgivelsesdato: 16-02-2021
  • ISBN: 9788771533637
  • Sideantal: 400
  • Format: 230x280 mm
  • Indbinding: Hardcover
  • Pris: 400 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Bind 2: Koen og mennesket i samspil.

I denne bog kommer man hele vejen rundt om koen som art og som husdyr. Alt er bundet sammen af en velresearchet tekst, som sætter de enkelte dele ind i en større sammenhæng. Derudover er der et rigt billedmateriale, som i sig selv vil give læseren mange gode oplevelser.
Der er kapitler om den vilde forfader, uroksen, om tæmningsprocessen og om kvæghold gennem tiderne. Forholdene i Danmark før og nu beskrives detaljeret.
Et stort kapitel beskriver ældre samt moderne metoder indenfor avlen – de nyeste er ekstremt avancerede og spændende, og Danmark er med helt fremme.
Koens rolle i klimaforandringerne forklares, og her er en del oplysninger, som aviser og andre medier sjældent tager op.
Når moderne danskere tænker på kvæg, er det nok mest som leverandører af mælk, kød og læder – eller som klimaskurke. Hvis man går lidt væk i tid og/eller rum, så er der dog mange andre roller, som køer, stude og tyre har eller har haft. De har indgået i religiøse forestillinger, de har været uundværlig som trækkraft, de har været brugt til væddeløb og kampe, og mange steder i verden er kvæg stadig centrale aktører, når der er festivitas.
Bogen har et specielt kapitel om koen i dansk malerkunst. Her gengives en mængde smukke malerier, som vil være ukendte for de fleste.
Bogen er speciel ved at udnytte de muligheder, som de fleste læsere har for at gå på nettet og se film og andet. Hvert kapitel slutter med en såkaldt Internet-boks, som indeholder forslag til søgeord.
Se eventuelt mere på hjemmesiden kobogen.dk.


Del med dine venner

bubble