Ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr. Bind 2

Ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr. Bind 2

  • Forfatter: Anton Raundahl
  • Udgivelsesdato: 16-02-2021
  • ISBN: 9788771533637
  • Sideantal: 400
  • Format: 23x28 cm
  • Indbinding: Hardcover
  • Pris: 400 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Bind 2: Koen og mennesket i samspil.

Denne bog fører læseren hele vejen rundt om koen, dens historie og dens betydning for vores kultur og samfund. Det hele er bundet sammen af en velresearchet tekst, som skaber sammenhæng mellem de enkelte dele. Den er med hårdt bind, tykt papir og smækfuld af smukke billeder, som i sig selv vil give læseren mange gode oplevelser.

De første kapitler handler om den vilde forfader, uroksen, om tæmningsprocessen og om, hvordan man har holdt kvæg gennem tiden. De danske forhold beskrives i detaljer – både historisk og fra nutiden.

To kapitler beskriver problematikken vedrørende kvæg og klima, og her er der en del oplysninger, som sjældent nævnes i de almindelige medier.

Hvis dagens dansker tænker på kvæg, er det nok mest som leverandører af mælk, kød og læder ­– eller som klimaskurke. Hvis man flytter sig lidt i tid og/eller rum, så er der mange andre roller, som køer, tyre og stude har eller har haft. De har været med i religiøse forestillinger, de har været uundværlige som trækkraft, de har været brugt til kapløb og kampe, og mange steder i verden er tyre og køer stadig vigtige aktører, når der er fest i gaden.

Bogen har et helt kapitel om koen i dansk malerkunst. Her bringes en mængde smukke malerier, som de færreste kender på forhånd.

Bogen er speciel ved at udnytte de muligheder, som de fleste læsere har for at gå på nettet og se film og andet. Hvert kapitel afsluttes med en såkaldt Internet-boks, som er en liste med forslag til søgeord. 

Man kan læse mere på hjemmesiden kobogen.dk.


Del med dine venner

bubble