Jens Baggesen – digte i udvalg

Jens Baggesen – digte i udvalg

  • Forfatter: Simon Hamann
  • Udgivelsesdato: 12-08-2019
  • ISBN: 9788771532982
  • Sideantal: 144
  • Format: 148x210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 99 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Udvalgt og kommenteret ved Simon Hamann

Jens Baggesen (f. Korsør 1764 d. Hamborg 1826) var en af de ledende danske litterære skikkelser ved overgangen fra 1700- til 1800-tallet. Derudover var han en af de få danske repræsentanter for den præromantiske strømning, som i selvsamme år blomstrede syd for den danske grænse. Med denne lille bog gives et udpluk af Baggesens lyrik i selvstændigt format for første gang i over et hundrede år.

Digtudvalget er gjort, så det giver et bredt indblik i Baggesens lyriske forfatterskab. Derved henvender bogen sig til et varieret publikum lige fra litteraturfeinschmeckeren til gymnasieskolerne, hvor samlingen vil kunne indgå i indtil flere forskellige litterære forløb. Derudover er digtene udstyret med et slutnoteapparat, til lettelse af forståelsen af de vanskeligste passager.

 

OBS! Nedsat pris (Normalpris 139 kr.)

 

Simon Hamann, 34, er cand.mag. i dansk/nordisk litteratur og sprog fra Syddansk Universitet. Til dagligt underviser han i dansk ved HF og VUC Fredericia. Han faldt over Baggesens forfatterskab i 2011 under studietiden, og har siden haft en stor interesse i både personen og litteraturen. Idéen til et digtudvalg har været der i flere år, og den tog for alvor fart, da Dansk Sprog- og Litteraturselskab i 2016 genudgav Baggesens hovedværk Labyrinten. I 2019 fik han tildelt midler fra Jens Baggesen-Prisen, som administreres af Slagelse Kommune, og takket være denne kunne udgivelsen realiseres.

Læs en anmeldelse af bogen her


Del med dine venner

bubble