Historiens Tempel

Historiens Tempel

  • Forfatter: Nino Rasmussen
  • Udgivelsesdato: 15/02/2016
  • ISBN: 9788771530926
  • Sideantal: 176
  • Format: 155 x 230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 149 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Anira og Det Mørke Væsen

Eusuna lagde mærke til, at det skarpe, gullige lys i vinduet blev stærkere og stærkere hvert øjeblik, så han tøvede ikke et sekund. Han så hurtigt på Anira, afbrød deres samtale, greb fat i hende og nærmest kastede hende ind i den mørke portal, hvorefter han hurtigt gav forældrene et lille, høfligt buk og selv gik ind i portalen, som efterfølgende forsvandt. Det lignede, at den aldrig havde været der.

De to forældre holdt om hinanden, mens tårerne løb ned ad deres kinder. De valgte ikke at se på det lys, som kom fra vinduet og blev skarpere for hvert sekund. I stedet så de hinanden i øjnene med et kærligt smil på læberne, mens lyset i vinduet snart var så tæt på, at det ikke længere var lys, men en enorm, altødelæggende flamme, som fik Aniras forældre til at forsvinde for aldrig at komme tilbage.”

Anira lever et ubekymret liv sammen med sine forældre, indtil hun en dag møder en mystisk fremmed ved navn Eusuna. Hun finder hurtigt ud af, at tingene ikke er så simple, som hun altid har gået og troet, og pludselig bliver hun kastet ud på en farefuld færd gennem tid og sted. Dette bliver starten på et fantastisk eventyr for Anira, der både møder nye venner og fjender på sin rejse til en ny og ukendt verden.

 

Boganmeldelse af Historiens tempel: Anira og det mørke væsen ’

’Historiens tempel: Anira og det mørke væsen’’ er Nino Rasmussens litterære debut. Denne roman er på mange måder en klassisk fantasy fortælling, men på samme tid kan man også nemt drage paralleller til den i nyere tid meget udbredte manga (japanske tegneserier) og anime (japanske tegnefilm) bølge, der har bredt sig fra Japan og ind over de vestlige lande.
Historien tager sit udgangspunkt, da en mystisk person ved navn Eusuna træder ud af en portal fra en anden verden. Han står nu på toppen af et hus og betragter befolkningen nede på gaden. Kort efter dukker endnu en person, den kølige Haste, op. De snakker lidt om hvorfor de er der. Eusuna beslutter at det er bedst at han tager sig af den pågældende mission: at finde én bestemt pige blandt alle disse mennesker. Da Haste har vinger som en flagermus, og dermed nok vil forskrække menneskene, er det bedst at Eusuna tager sig af sagen, og hermed forsvinder Haste igen hvorfra han var kommet. Eusuna finder kort tid efter pigen han leder efter: den unge teenage pige Anira. Anira forstår selvfølgelig ikke, hvad han vil med hende til at starte med. Eusuna får hende dog med til sin egen verden, hvor hun skal hjælpe til for at bringe orden i verdenen. Her møder hun bl.a. den unge kriger Jihino og slangevæsnet Ana, der er klar på at hjælpe hende i hendes færd.
Denne fortælling minder ved første øjekast meget om noget, man har set før. Den indeholder typiske fantasy væsner som elvere og blander også klassiske science fiction elementer som portal rejser mellem forskellige verdener ind i historien. Der er dog en særlig stemning i denne historie, som gør den mere speciel, og hermed adskiller den fra så mange andre historier i disse genrer. For det første er den verden vi bliver introduceret for meget klassisk inden for genren: dybe skove, høje bjerge, store slagmarker og lignende. Dog har historien dog den fortællermæssige fordel at mange af figurerne vi præsenteres for er dybt uforudsigelige. Det er aldrig rigtig til at vide hvem der er ven og hvem der er fjende, med undtagelse af enkelte karakterer.
Den tidligere nævnte manga/anime indflydelse gør sig primært gældende i form af den måde de forskellige karakterer er skrevet på. Ikke så meget i deres handlinger, men mere i den måde dialogen foregår på. Flere karakter er sommetider overdramatiske i måden de udtrykker sig på, mens andre er mere stoiske og tilbageholder enhver form for følelse. Dette kan forekomme som en uligevægt i bogens tone, hvilket er sandt i visse tilfælde, men gør også der overordnet set er så meget variation i stemningsbilledet at det aldrig bliver kedeligt at følge de mange forskellige karakterer vi introduceres for. Persongalleriet er nemlig temmelig stort, og dette gør det sommetider en smule uoverskueligt at bevare overblikket, men det primære fokus forbliver heldigvis på vores hovedperson Anira og de 3-4 andre personer, som følger hende gennem en stor del af hendes rejse igennem denne næsten 250 sider lange fortælling om at acceptere sin skæbne og finde sit heltemod. Selvom det til tider kan være overvældende at skulle introduceres for så mange forskellige personer, som ikke alle er lige veludviklede eller interessante, er det til gengæld spændende læsning og en historie, der foretager nogle uventede drejninger, og også præsenterer læseren for nogle interessante personligheder, samtidig med at historien også tager mere voksne tematikker op som sorg og det at skulle vokse hurtigt op.

Anmeldelse skrevet af Simon Westphalen


Del med dine venner

bubble