Grarup Sø

Grarup Sø

  • Forfatter: Helle Weber Ravn
  • Udgivelsesdato: 01-03-2022
  • ISBN: 9788771533859
  • Sideantal: 83
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Hardcover
  • Pris: 249,-

Køb bogen her


Beskrivelse

”Grarup Sø - En sand historie om den verdensberømte Sønderjyske Sø, Kæmpegedden Grum & Storm P.’s hemmelige paradis” indeholder sande beretninger siden 1918, historier, myter, anekdoter og fortællinger om en Sønderjysk Sø - et lille paradis. En fortælling om Ejnar A. W. Ravn og hans stærke kærlighed til et ubeskriveligt sted - og en datters kærlighed til sin far. Bogen favner et bredt publikum, der ikke alene har lokalhistorisk interesse - men også er den nysgerrige læser, der har besøgt Grarup Sø, følt roen og blevet fascineret af søen og området. 

Den overvældende og helt unikke beretning om fangsten af ”Kæmpegedden Grum” - Danmarks største gedde fra fangeren selv - Christian M. Damkjær - en rekord der endnu ikke er slået. 

Elsker man Storm P., naturelsker, kunstneriske anarkist, bladtegner, maler, illustrator, skuespiller, opfinder og hans humoristiske syn på livet, får man et indblik i venskabet mellem Storm P. til den tidligere ejer Damkjær – en privat historie, der ikke tidligere er fortalt. For Storm P. var Grarup Sø ”Et hemmeligt paradis på jorden” – et fristed, hvor han var helt privat og elskede at besøge gennem en lang årrække. 

Bogen er en god blanding af billeder og tekst fortalt i et levende sprog. Er man inkarneret lystfisker, er der også gode råd til geddefiskeri i et afsnit af Per Gylling Hansen. 

En god bog, der skulle skrives så alle de gode historier om ”Grarup Sø” ikke glemmes for evigt.

 

Helle Weber Ravn er datter af den tidligere ejer og har ejet Grarup Sø siden 2011. Hun har levet en stor del af sit liv med meget stor kærlighed til Grarup Sø - og hun har kendt Damkjær. Er uddannet farmaceut, Cand. & Lic. Pharm., Ph.d.-grad i planteindholdsstoffer ved Københavns Universitet og har Diplom i Ledelse. Hun har forsket ved forskningsinstitutioner, div. universiteter i Danmark, Frankrig og Japan og er officiel beskikket censor ved div. universiteter. Hun har været Diplomat og International Koordinator for et Globalt Program ved FN-UNESCO i Paris. I 2010 blev hun tildelt Ridderordenen: ”De Akademiske Palmer” af den franske regering for hendes Internationale samarbejde med Frankrig. Hun har skrevet en række videnskabelige artikler, deltaget i en EU-film – og vundet tre innovationspriser for opfindelser – inspireret af hendes far og ikke mindst Storm P.. 

 


Del med dine venner

bubble