Gadehunden Manja, der blev dansk prinsesse

Gadehunden Manja, der blev dansk prinsesse

  • Forfatter: Pia Kanne
  • Udgivelsesdato: 01-06-2022
  • ISBN: 9788771534153
  • Sideantal: 54
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 120,-

Køb bogen her


Beskrivelse

Børnebogen er skrevet til hundeglade børn – og voksne! Hundehistorierne handler om Manja. Vi følger Manja fra hvalp, hvor hun boede i bjergene i Sydeuropa, til hun blev gadehund, og endte som prinsesse i Danmark. Manjas rejse er både farlig, spændende og eventyrlig. 

Fortællingerne er livsbekræftende, de rummer kulturelle værdier, dannelse, humor og relationer, hvor omsorgen og kærligheden til hinanden – dyr og mennesker – er enestående.

 

Der lugtede fantastisk af flæskesteg. Manja løb logrende rundt efter den dejlige duft. Var det hos naboen? Næ, duften kom længere væk fra gaden. Manja løb gader op og ned. Til sidst opdagede hun et vindue, som stod åbent. Det var her, duften kom fra. Manja hørte nogle høje smaskelyde, og en pludselig, voldsom hosten. Det lød som en gammel mand, der havde fået noget i den gale hals. Han harkede og spruttede, mens en kone råbte og skreg. Det lød som et hundeslagsmål eller en gadekamp. Den gamle mand blev nærmest kastet ud over vindueskarmen med overkroppen, mens en kone sad på ryggen af ham og bankede vildt og vanvittigt på mandens ryg. Pludselig kom der flyvende det skønneste stykke steg ud af vinduet –  lige foran Manja. Manja var begejstret. Hun løb, alt hvad hun kunne, ned til skovkanten for at nyde kødet. Hun satte tænderne i den møre flæskesteg. Flæskesværene var ikke længere sprøde, og i midten af kødet var der nogle ben, som Manja slet ikke kunne tygge. Hun slikkede benene og satte sig mæt og veltilpas ned med fedtet snude og poter. Hun kiggede nærmere på benene. ”Helvede og himmel og pommes shit” – det var ikke ben fra en gris, det var den gamle mands gebis!

 

Pia Kanne har tidligere udgivet:
”Et halvt Liv”, Forlaget Gallo 1998.
”Afstand og nærvær”, novelle, Prosaalmanak, 2001, Forlaget Gallo. 
”Slægtens mødre og døtre”, Forlaget Kahrius 2020. Forlaget Saxo e-bog. 
”Hvem spiste Janes storetå? Og andre fortællinger”. Forlaget Kahrius 2021

 


Del med dine venner

bubble