Den Splittergale Spillemand

Den Splittergale Spillemand

  • Forfatter: Thorkil Green Nielsen
  • Udgivelsesdato: 26-03-2021
  • ISBN: 9788771533682
  • Sideantal: 240
  • Format: 170x240 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 250 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Et portræt af Jacob Hogrebe

Den Splittergale Spillemand er fortællingen om musikeren og socialpædagogen JACOB HOGREBE og hans begivenhedsrige liv. Han grundlagde og var leder af musik- og gøglergruppen De Splittergale i 28 år, og han har kæmpet en lang kamp for at holde gårdsangertraditionen i live.
De Splittergale var bare tænkt som et aftenskolekursus i musik og dans for psykisk syge. Men efter den spæde start i 1990 begyndte gruppen at turnere i ind- og udland med et forrygende show, som gør grin med den etablerede psykiatri. De Splittergale har hjulpet mange psykisk sårbare med at få et bedre liv.

En af De Splittergale fortæller, at “Jacob har foræret sin kærlighed til musikken og den fineste galskab til mig og mange andre”.
– Men hvad er den fineste galskab?
“Det er at turde stå frem og give en del af sig selv, så åbner andre sig også”.

Bogen bygger på interviews med mennesker, som Jacob har mødt på sin vej gennem livet. En vej, der gik via Kirkens Korshær, hvor han var militærnægter i 1970’erne og Den Rejsende Højskole, hvor han sejlede Middelhavet tyndt i en rusten lodsbåd. Hans livsbane passerede Amager, hvor han var med til at starte Christianshavns Spillefolk, og krydsede Tyrkiet, hvor han blev fængslet i 38 dage for at have optaget et kassettebånd med kurdisk musik. Vejen førte også til forsamlingshuse, fængsler og sigøjnerghettoer i store dele af Europa, hvor han optrådte med De Splittergale.

Jacob gik på efterløn i 2018 men kan stadig høres på gågader, værtshuse, varmestuer og beboerhuse, hvor han underholder med sine musikalske venner.

15 melodier og sange fra bogen kan høres på hjemmesiden: baggardsmusik.dk

 


Del med dine venner

bubble