Den Grønne Atomkraft

Den Grønne Atomkraft

  • Forfatter: Thomas Grønlund Nielsen
  • Udgivelsesdato: 11-03-2018
  • ISBN: 9788771532319
  • Sideantal: 152
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 100 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Behøver vi atomkraftværker? Thomas Grønlund Nielsen, gymnasielærer i fysik, giver i denne bog et overbevisende forsvar for atomkraften, og han gør det ikke mindst på baggrund af, at verden bruger strøm i voldsomt voksende grad. På ti år er el-forbruget til spilkonsoller, tv, internetsurfing mv. blevet fire-doblet, og i dag udgør det 43 % af el-forbruget eller mere end vask, køl, frys og madlavning. Selvom vore apparater bliver mere energieffektive, selvom sol, vind og biobrændsel bidrager positivt, er det slet slet ikke nok til vores umættelige forbrug af el. 

I denne bog argumenteres for, at atomkraft er grøn energi, måske det mest grønne, vi overhovedet råder over. Når den alligevel for mange har set sort ud, så skyldes det, at de har set på den gennem politiske briller og fordømt den, fordi atomkraften kom fra det amerikanske militær-industrielle kompleks.            

I 1985 vedtog Folketinget at droppe atomkraft, men i 2016 besluttede regeringen at give mulighed for at forske i thoriumbaserede teknologier, dvs. fjerdegenerationsatomkraft.

Thorium er et radioaktivt grundstof, der i princippet kan anvendes som brændsel i kernekraftværker som erstatning for uran. Det er tilmed tilgængeligt i undergrunden i større mængder end uran, herunder i Grønland, og da man samtidig vil anvende mindre thorium end uran som brændsel, vil der være tilstrækkelige mængder thorium til tusinder af års elproduktion i et globalt netværk af thoriumkraftværker.

Hvis man tør se atomkraften med nye øjne, vil man opdage, hvor store muligheder den byder på for bedre miljø, mere energi og høj sikkerhed. Både kvantitativt og kvalitativt var og er atomreaktoren et energimæssigt mirakel. Pludselig er vi ikke begrænset til organiske materialer for at få brændsel. Pludselig ligger langt større energiresurser for vores fødder, end vi nogesinde troede muligt. Energi, som vi endda kan frigøre uden en klassisk kemisk afbrænding, som sender giftstoffer og forurening ud i atmosfæren.

Med Klimaaftalen fra Paris (2015) blev hele verdens ledere enige om, at temperaturstigningerne skal holdes godt under 2 og helst ikke over 1,5 grader. Krisen fordrer simpelthen en drastisk reduktion i udledningen af drivhusgasser.  Denne bog argumenterer overbevisende for, at det kun kan lade sig gøre, hvis atomkraft tages i brug i langt større skala.

Thomas Grønlund Nielsen har tidlligere udgivet: Niels Bohr må vende sig i sin grav. Om fornægtelsen af kernekraften, 126 sider, forlaget Kahrius 2013, kr. 100.

 

 


Del med dine venner

bubble