Slægten i mit spejl

Slægten i mit spejl

  • Forfatter: Katrine Loose
  • Udgivelsesdato: 09-03-2020
  • ISBN: 9788771533323
  • Sideantal: 153
  • Format: 155 x 230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 199 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Vi ved i store træk, hvor vi kommer fra – fra mennesket Homo sapiens for ca. 450.000 år siden, efter den nye evidens. Formentlig udvandrende vi fra Afrika for ca. 140.000 år siden, og nogle mener endda, at det skete før – at vi udvandrende ad to omgange. Vi ankom til resten af verdenen, evolutionen gjorde det muligt. Vi levede side om side i Europa og Nordasien med menneskearten neandertalerne og formentlig parrede vi os med dem, da der i europæerne kan spores ca. 2 % genmasse direkte fra neandertalerene.  Alt dette kan vi lære i skolen, læse om på nettet, finde viden om de store evolutionstræk fra abe til det menneske, vi er i dag. Men hvad med vores direkte aner – de mennesker, som vi direkte nedstammer fra? Ligner vi dem? Er der nogen fællestræk os imellem? Er vores historie interessant? Og hvor langt kan man gå tilbage?

Det var mange af de spørgsmål, jeg søgte svar på for seks år siden, da jeg ville undersøge min families historie og videregive den til mine børn. Det, jeg egentlig søgte svar på, var, hvor vores efternavn Loose kommer fra. Der går en fortælling i familien, at det var en tysk soldat, der deserterede under 1860-krigen, hvor danskerne vandt i første omgang, som fandt en dansk pige og slog sig ned i Danmark. Og endda har man fundet ud af, at “Loose” er fransk og kommet til Tyskland i 1600-tallet og derfra videre til Danmark.

Men det var ikke, hvor efternavnet stammer fra, jeg fik svar på, det var meget andet, der var mindst lige så interessant.

Jeg har læst utallige sider om de forskellige personer, læst de islandske sagaer, tilkøbt adgang til kirkebøger, militærbøger, forskellige slægtsforskningssider – men har kun valgt den direkte anelinje her i bogen.

Der er sikkert fejl – jeg er ikke uddannet slægtsforsker, det er ren hobby, men det har været sjovt og en spændende rejse.

Tænk, at man er i familie med den mægtige Hvideslægt og Gorm den Gamle...

 

Katrine loose har tidligere udgivet:
“Mit hjertebarn”
“Liv, lev livet”
“Hørt i folkeskolen”


Del med dine venner

bubble