Kongeklenodiet

Kongeklenodiet

  • Forfatter: Thomas Rud Jensen
  • Udgivelsesdato: 24-10-2020
  • ISBN: 9788771533446
  • Sideantal: 350
  • Format: 155x230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 298,-

Køb bogen her


Beskrivelse

En landsbyhistorie – uden sidestykke

 

Kongeklenodiet leverer en veldisponeret, velkomponeret og virkelig velskrevet spændingsroman om landsbyens historie sat på kant med et malende billedsprog. Med krydsklipning mellem fortidshistorien om landevejsrøverne Thor og Sigurd, krigstidsfortællingen om drengen Jørgen og nutidshistorien om lokalpatrioten Tim og barndomsvennen Simon spindes spændingen sammen over tid. Landsbyen rummer ikke blot en gammel kirke, ramponerede stakitter med hvide pletter, ensomme flagstænger og særprægede lokaleksistenser, men også en hemmelig dagsorden, der ikke er for sarte sjæle. En hemmelig dagsorden, der kan være en vigtig brik i Danmarkshistorien, som vi kender den. 

En gruppe landevejsrøvere overfalder et følge og en formodet købmand ved en korsvej tæt på landsbyen Linde Høje på ruten mellem Viborg Tinge og Aros i sommeren 1340. Røveriet går grueligt galt, da følget viser sig at være trænede soldater. To unge landevejsrøvere og venner, Thor og Sigurd, flygter med livet i behold og en skindtaske. Indholdet af tasken viser sig dog hurtigt at være af en værdi, som soldaterne ikke har tænkt sig at opgive så let. Med brutalitet og skræmmende effektivitet får soldaterne på kort tid landsbyidyllen til at blegne, og Thor og Sigurds venskab sat på alvorlige prøvelser. Nu går den dødelige jagt i landsbyerne og landskabet omkring korsvejen, hvor den nye kirke er under opførelse, og hvor de to venner er kendte ansigter. Deres eneste chance for overlevelse er sammenholdet og at forblive i det skjulte med deres værdifulde koster.

Tim vender tilbage til sin gamle fødeby, landsbyen Linå, efter nogle år i militæret. Med sin lokalhistoriske interesse og ønsker om at vende landsbyens negative udviklingsspiral, siden kommunalreformen har svedet al økonomi væk under landdistrikterne, finder han ud af, at landsbyens historiske kvaliteter gemmer på flere hemmeligheder og skjulte dagsordener. Der går ikke lang tid, før Tim og barndomsvennen Simon har landsbyens hårdkogte bøller på nakken. 

Med tråde til historiske begivenheder fra anden verdenskrig og endnu ældre fund får Tim færden af et gammelt trosbånd, der går mange generationer tilbage, og som har sit udspring omkring landsbyens gamle kirke.

Historien i Kongeklenodiet er inspireret af den gamle landsby, livet i byen, som forfatteren selv har oplevet den, personerne i byen og en udgivet fagbog om landsbyens historie. Landsbylivet er naturligvis tilsat en del fiktion, så den egner sig som en spændingsroman sat i historiske rammer.

Men tænk, hvis historien er sand, og der gemmer sig ufortalte sagn om den gamle landsby…!

 

Se mere om historien og forfatteren: fb/Kongeklenodiet.dk - www.thomasrudjensen.dk 

#Linå; #Linåshistorie; #ThomasRud; #ThomasRudJensen; #Kongeklenodiet; #ForKongen


Del med dine venner

bubble