I landets tjeneste

I landets tjeneste

  • Forfatter: Masood Baluch
  • Udgivelsesdato: 05-03-2018
  • ISBN: 9788771532326
  • Sideantal: 184
  • Format: 140 x 220 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 98 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

En bog om indvandringens udfordringer og muligheder for det danske samfund

Denne bog giver et kvalificeret indblik i indvandringens mange og forskelligartede problemstillinger. Set i gulvhøjde fra både flygtningenes, børnenes, forældrenes, lærernes, lægernes og sagsbehandlernes synsvinkel. Forfatteren Masood Baluch peger på talrige vanskeligheder med at forstå hinanden, men han er også forsigtig optimist, især på børn og unges vegne. Han giver en forklaring på, hvorfor flygtningefamilier ofte kommer i konflikt på grund af forskel i holdningen til, om man skal søge tilpasning til det danske samfund eller i videst mulig omfang bevare sin religion og kultur. Skam og ære er stærke drivkræfter bag familiernes udøvelse af social kontrol for at hindre, at familien splittes.

Forfatteren deler sine tanker om kontroversielle emner som holdning til omskæring, homosexualitet, tørklæder og svinekød, og han opfordrer kraftigt til at støtte de mange moderate muslimer og tage afstand fra rabiate muslimer, der ødelægger et fredeligt samarbejde mellem danskerne og indvandrerne.

”I landets tjeneste” henvender sig til lærere på alle niveauer, til sundheds- og plejepersonale, sagsbehandlere, foreningsledere, journalister og politikere. Og naturligvis til indvandrerne selv.

 

Masood Baluch kom som 15-årig afghansk flygtning i 1985 til Danmark efter den sovjetiske besættelse af Afghanistan få år forinden. Han blev uddannet EDB-assistent og har blandt andet været tolk for Dansk Flygtningehjælp. I mere end 20 år har han været selvstændig erhvervsdrivende med flere købmandsbutikker bag sig. Han har været aktiv i den danske debat om flygtninge-/indvandrerproblematikken med artikler i de største danske aviser. 

I 2009 udgav Masood Baluch romanen ”Kabul i flammer”, en spændende fortælling, der viser de usikre forhold i Afghanistan siden det sovjetiske kup, et samfund splittet på tværs af etniske tilhørsforhold og religiøse skel.

NU KUN 98,- (tidligere pris 198,-) 

 


Del med dine venner

bubblemedia