ALS - sygdommen uden håb

ALS - sygdommen uden håb

  • Forfatter: Ketty Hjøllund
  • Udgivelsesdato: 11/09/2015
  • ISBN: 9788771530988
  • Sideantal: 134
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 199 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Vær her mens du er her

 

"ALS – sygdommen uden håb" er en barsk beretning om en uhelbredelig sygdom i alle dens faser fra de første symptomer til den sidste nat. For Thorkild tog det knap tre år. Bogen er skrevet af hans enke, Ketty Hjøllund. Hun fortæller, hvad der sker i en familie, når døden flytter ind, og der intet håb er. Om Thorkilds beslutning om at tage sit eget liv. Om kampen for aktiv dødshjælp. Om legalisering af hash til uhelbredeligt syge. Om sorg, savn, afmagt og frustration, og om hvordan kærligheden kan bære det ubærlige. Bogen rummer desuden Thorkilds meget sigende og smukke digte fra forløbet.

Forestil dig det klør, men du kan ikke klø.
Forestil dig du vil kærtegne din kæreste, men kan ikke løfte hånden.
Forestil dig du vil give dine børn et kram, men kan ikke løfte armene.
Forestil dig du vil fortælle, men kan ikke få et ord over dine læber.
Forestil dig...

 

Ketty Hjøllund tager ud og holder foredrag. Læs mere her.

 

 

 

Livet skal leves, og det eneste, der er sikkert er, at vi alle skal herfra en dag. Kettys mand, Thorkild, døde af den uhelbredelige sygdom ALS.
Jeg har aldrig mødt Thorkild, men jeg er overbevist om, at det kunne have været et meget interessant møde. Thorkilds holdning til aktiv dødshjælp ændrede sig i takt med hans sygdom, skriver Ketty. De brugte tid på at tale om deres holdninger til emnet, og de respekterede hinandens grænser.
Ketty er en helt udsædvanlig stærk kvinde, der oven i købet har haft det overskud, der skal til for at dele den inderste smerte med os læsere. Ketty beskriver tingene som de er, råt for usødet, og det er befriende ikke at skulle læse en masse mellem linjerne.

Evald Krog
Muskelsvindfonden

 

 

I et langt liv som læge møder man ind i mellem mennesker, der i særlig grad taler til ens hjerte og forandrer det. Ketty og Thorkild er sådanne mennesker. Intelligente, vidende, sindssygt gode til at sætte ord på deres følelser og hudløst ærlige i deres frustrationer, afmagt og alligevel stoiske ro og styrke. Anledningen til vore møder, er den hæsligste sygdom af alle: ALS – den sygdom som alle læger og sygeplejersker er helt enige om, ikke at ville have!
Det glæder mig at Ketty vil skrive en bog og dele sine oplevelser. Jeg har nydt hendes optræden på TV i flere omgange, hvor hun brænder utrolig klart igennem med sine budskaber. Samtidig fortjener Thorkilds rørende digte en større læserskare. Jeg er sikker på at det kan blive en spændende, rørende og relevant bog for patienter og pårørende til kritisk syge, der skal navigere i dødens og livets grænseland. På min afdeling bruger vi den slags bøger til information mm.

Mvh
Michael Sprehn
Specialeansvarlig overlæge
Respirationscenter Syd
OUH

 

 


Del med dine venner

bubblemedia