Sigrids historie

Sigrids historie

  • Forfatter: Else Skou Thirup
  • Udgivelsesdato: 01/11/2015
  • ISBN: 9788771530735
  • Sideantal: 144
  • Format: 155 x 230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 199 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Om min mors mystiske sygdom akromegali

 

m en families tabu, tavshed og traumer

Bogen er en familiebiografisk fortælling, der handler om en middelklassefamilie i 60érne med tre mindre børn, der måtte gennemleve en meget svær tid, da moren, Sigrid, blev ramt af en sjælden hjernesygdom, akromegali, og blev offer for efterfølgende lægesjusk og fejlbehandling, der langsomt invaliderede og tilintetgjorde hende.
Sygdommens danske navn er perifer kæmpevækst, fordi de perifere dele af kroppen begynder at vokse, og sygdommen havde dramatiske konsekvenser for Sigrids udseende og helbred, da man på dette tidspunkt endnu ikke kendte en effektiv behandling.
Bogens fortæller er Else, den mellemste af de tre søskende, og det blev hendes udfordring at tage ansvaret for sin mors pasning og pleje, da de andre i familien ikke magtede det, og hun kan derfor berette om Sigrids sygdom på en meget personlig måde. Sigrid døde endelig af sin sygdom i 1972, da Else var 17 år.
Bogen er skrevet kronologisk og er baseret på familiens mange breve, hvor man kan følge sygdommens forløb gennem mere end ti år, men fortællingen inddrager samtidig Elses egne erindringer og refleksioner over oplevelser og begivenheder i den kriseramte familie, med fokus på de følelsesmæssige og sociale konsekvenser.
Sigrids tragiske skæbne var tabu i familien gennem alle årene og blev ved med at være det efter hendes død, og bogen skal ses som Elses personlige oprør/opgør med dette tabu og de lidelser, det medførte for alle i familien.
Men bogen er samtidig en dramatisk og begivenhedsrig fortælling, der beretter om lægesjusk, fejlbehandling, ansvarsforflygtigelse, menneskelig værdighed og fornedrelse, fortielser, løgne og stærke følelser.

 


Del med dine venner

bubblemedia