Rejsende i religioner. Bind 2

Rejsende i religioner. Bind 2

  • Forfatter: Finn Stefánsson
  • Udgivelsesdato: 01-11-2018
  • ISBN: 9788771532654
  • Sideantal: 226
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 198 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Udvalgte essays om rejser 1978-1998

Det andet bind i religionshistorikeren Finn Stefánssons rejseessays er fra årene 1978-98 og fører os mange steder hen både geografisk, religionsmæssigt og personligt. Fra Rom til Mellemøsten, til Japan, Indien, Sri Lanka, Bali, New Zealand og videre – med spændende beskrivelser og møder med mange forskellige religioner og traditioner.

Men der er også, hen over årene, tale om en personlig udvikling hos Finn Stefánsson – fra “den unge, sekulariserede vesteuropæers første møde med det uoverkommelige og eksotiske” til en mere forbeholden iagttager, der inkluderer “satiriske portrætter af særdeles ejendommelige religioner og traditioner fra endog meget eksotiske områder”. 

Forfatterens styrke er kombinationen af stærk faglig viden og en sanselig, smuk sproglig og ikke mindst nysgerrig forholden sig til en verden – en verden, der naturligvis har undergået dramatiske forandringer i perioden. 

“Jeg har på en række punkter ændret mit eget livssyn hen imod en mere kritisk holdning til religioner som sådan, og den eksotisme, som er så tydelig i mange af essayene, har jeg fået neddæmpet, så jeg ikke længere drømmer om paradisegne. For Paradis er stillestående, og det ønsker jeg jo ikke at være, men i en stadig aldrig standset dannelsesproces,” skriver Finn Stefánsson således i tilbageblik.

Bogen er gennemillustreret dels med egne fotos, dels med ”etnografica” og kunst fra de besøgte egne.  

Bind 1, som udkom i 2018, består af essays fra rejser i perioden 1998-2018. Bind 3 forberedes med sigte på udgivelse i 2019. Her vil hovedparten af teksterne være ganske korte, essenser, strøtanker, rytmiserede småstykker, sansninger og refleksioner. Arbejdstitel: ”Forundringer. Udvalgte rejsenoter fra 1995 til 2019”. 


Del med dine venner

bubblemedia