Paradentoseforebyggelse og -behandling

Paradentoseforebyggelse og -behandling

  • Forfatter: Gert Bjørndal-Mølgaard
  • Udgivelsesdato: 18/04/2016
  • ISBN: 9788771531350
  • Sideantal: 40
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 149 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Hvorfor ses undertiden recidiv?

 

Beskrivelse af en efterbehandling som minimerer anvendelse af antibiotika.
Der dokumenteres forbedring af prognosen for 156 patienter i ellers kronisk parodontal deroute.

Kronisk og aggressiv marginal parodontitis er i nogle tilfælde svær at standse. Fra professionel side savnes fortsat enkle metoder til sikker diagnostik og effektiv behandling, uden tilbagevendende anvendelse af antibiotika. Dette synliggøres når patienter, som i en årrække har gennemgået traditionel parodontalbehandling, afbryder dette forløb for at få opklaret, om der findes alternative behandlingsmetoder der kan standse deres parodontale deroute, karakteriseret ved løbende ekstraktioner.
Nærværende artikel beskriver en gruppe på 156 patienter med lange parodontale behandlingshistorier som munder ud i håbløse prognoser for enkelttænder eller for hele tandsættet. Forekomsten af sådanne patientgrupper demonstrerer et evident behov for forbedringer i den traditionelle parodontalbehandling.
I artiklen beskrives et nyt behandlingskoncept som dokumenteret kan bringe kronisk marginal parodontitis under kontrol. Endvidere opleves behandlingen mindre traumatiserende for patienterne end tidligere oplevede behandlinger, da kirurgiske indgreb og lokalbedøvelser er overflødige.
Undersøgelsen viser desuden, at den behandlingsrefraktære marginale parodontitis (”refractory periodontitis”) hos samtlige 156 personer kan korelleres med dybtsiddende residualtandsten.

 

Anmeldelse
Tandlæge Gert Bjørndal - Mølgaard har på Deres forlag udgivet en meget interessant, instruktiv og særdeles læseværdig bog (paperback) om forebyggelse og behandling af paradentose.
Bogen er i høj grad professionel i enhver henseende. Den omtaler behandling og forebyggelse af paradentose hos 156 patienter uden brug af antibiotika og kirurgiske indgreb. Disse tilfredse patienter samt mange tilkendegivelser fra patienter (på Facebook) bekræfter metodens effektivitet.
Bogen er anbefalelsesværdig til tandlæger og studerende ved tandlægeskolerne. Ligeledes kan patienter have stor glæde af at få indsigt i paradentosens natur og en effektiv behandling og forebyggelse.
Gennem flere år har jeg konsulteret Paradentoseklinikken i Høng ved tandlæge Gert Bjørndal-Mølgaard og modtaget den paradentosebehandling, som er beskrevet i bogen med de bedste resultater til følge.
Jeg giver bogen min allerbedste anbefaling.                   

Med venlig hilsen
Grethe Witt
Smedevænget 14
6500 Vojens.
GretheWitt @live.dk

 

 


Del med dine venner

bubblemedia