På sporet af det tabte

På sporet af det tabte

  • Forfatter: Chrenn Bjerg
  • Udgivelsesdato: 18-12-2017
  • ISBN: 9788771532241
  • Sideantal: 144
  • Format: 180 x 230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 150 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Søren Bjergs Dagbog 1931 - 1944

Forfatterens far blev født i en fattig vendsysselsk husmandsfamilie i år 1900. Han dør allerede i 1944, da sønnen Chrenn Bjerg er 6 år og hans erindring om faderen er selvsagt svag. Der bliver ikke talt om ham i familien. For få år siden fandt Chrenn Bjerg faderens to dagbøger, der med enkelte huller er udfyldt i 13 år. Disse dagbøger fortæller om en mand med store ambitioner men også begrænsninger ; han ville være gårdejer men blev vognmand og han måtte bestandig tage løst arbejde i sognet og kæmpe med økonomiske problemer. På ét vigtigt punkt var han heldig: han blev lykkelig forelsket i lærerinden Anna, hvis beslutsomhed han havde brug for. Og hun blev forelsket i ham.

Dagbogen skildrer også livet under besættelsen, som det så ud fra et landsogn nogle mil øst for Aalborg. Livet gik videre med vareknaphed og benzinrationering men også med hyppig lyd af tyske flyvemaskiner til og fra den vigtige lufthavn i Aalborg.

Forfatteren var i mange år seminarielærer i Aalborg.  

 

Anmeldelser

En oversætter:

”Nu har jeg læst din bog om din far, og jeg synes at den er fremragende! Den historie du fortæller på grundlag af din fars dagbogsnotater, er så ligefrem og usentimental; dine indfølende kommentarer er kortfattede og klare. Den holdning til stoffet, til personerne og til dig selv er så stolt og værdig og samtidig beskeden, som det sømmer sig for en ægte fortæller………Bogen kan virkelig fortjene at blive kendt af en større offentlighed på grund af sit tidsbillede og på grund af fortællerholdningen i en genre, der gerne vil leve af det sensationelle og voyeuristiske, noget som du skyr helt.”

 

En forlagsmand: 

”Jeg vil lige fortælle, at jeg nu har læst din bog – med stor fornøjelse. I al sin stilfærdighed, synes jeg, bogen er et fint tidsbillede og tegner et smukt portræt af en ´almindelig mand´. Nok almindelig – men alligevel er det interessant, ikke mindst med vore dages øjne.

Jeg synes også, dine afsluttende kommentarer i bogen er gode og rørende, og jeg synes, de vækker til eftertanke – også for læseren (mig) i forhold til dennes (mine) forfædre, egne handlinger, generelle overvejelser vedr. livet osv. Tak!”

 

En kollega:

”Det har været spændende at læse bogen. Al den komsammen, det var inden vi fik fjernsyn. Du skriver godt, jeg fornemmer fint tiden der var.

 


Del med dine venner

bubblemedia