Når det gør ondt hele tiden

Når det gør ondt hele tiden

  • Forfatter: Jytte Valborg Nielsen
  • Udgivelsesdato: 28/10/2013
  • ISBN: 9788771530148
  • Sideantal: 382
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 268 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Behandling af kroniske smerter med sund livsstil

Denne bog handler om kroniske smerter. Emnet har en kedelig aktualitet, da hver femte voksne dansker er ramt i en eller anden grad.
Den fysiske smerte defineres i et let fatteligt sprog og belyses ud fra kendte og mindre kendte og anerkendte smertelidelser i bevægeapparatet.
Smerter, især de vedvarende, skaber problemer på en lang række livsområder, ikke mindst i forhold til omverdenen og det psykiske velbefindende. Der er tale om en kronisk stresstilstand, som skaber risiko for depression og anden form for sygelighed.
Ud over forsøget på at skabe en større forståelse af smertefænomet og dets mangfoldige konsekvenser er bogen praktisk orienteret. Den leverer en række redskaber, som kan forhindre, at livskvaliteten lider for meget skade. Disse redskaber går primært ud på at tage vare på kroppen gennem sund livsstil. Særligt de psykologiske metoder til smertetackling vil komme i fokus, hvor hovedvægten ligger på mindfulness og kognitiv adfærdsterapi. Men også afspænding og forskelligartede meditative metoder vil blive omtalt.
Den mad, vi indtager, spiller ligeledes en stor rolle ved gigtlidelser og knogleskørhed, idet disse i mange tilfælde kan anses for at være livsstilssygdomme.
Mange af vores daglige fødevarer er med til at fremkalde degenerative lidelser og er i høj grad med til at fremme smerter, særligt hos mennesker med gigt.
Bogen henvender sig til smerteramte og deres pårørende, men også almindeligt interesserede uden smerter kan få gavn af at læse den.


Del med dine venner

bubblemedia