Kong Pukkelrygs Saga

Kong Pukkelrygs Saga

  • Forfatter: Ingvart Thyge Christiansen
  • Udgivelsesdato: 24/10/2015
  • ISBN: 9788771531060
  • Sideantal: 176
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 220 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Kong Pukkelrygs Saga er en eventyrlig saga for større børn og for voksne, der ønsker at opleve som børn igen. Denne saga har rødder mere end 1000 år tilbage og har betydning for nutiden, ligesom
dens rødder vil få indflydelse på fremtiden. Eventyrets væsen giver mulighed for, at komplekse temaer kan præsenteres i en spændende, underholdende og let forståelig form, der kan appellere til refleksion i fantasiens verden hos læseren på flere niveauer. Det vil være individuelt fra læser til læser, hvad der opleves som væsentligt.
Der er taget udgangspunkt i antikke skrifter i de gamle myter, specielt indenfor asatroen, det gamle og det nye testamente, der primært har indflydelse på nordisk historie og kultur. Fortællingen er skrevet i en fortættet og symbolladet tone, der supplerer de urgamle skrifter, som der er benyttet dele af undervejs. Filosofien bag disse er anvendt, så det giver en eventyrlig historie, der kan fortælles i det nye årtusinde.
Mennesket fascineres til stadighed af de gamle beretninger og budskaber, som taler til et sted hinsides forstanden. Og jeg oplever, at de også har deres udspring fra et sted hinsides forstanden. Det er dette sted, som jeg har sat mig i forbindelse med for at få en dialog i gang omkring de budskaber, som de har i deres hjertes indre fortælling. Samtidig dukker der strofer op fra den danske sangskat, ligesom andre litterære værker og genrer hilser på i teksten. Alt dette skal ses som en hædersbevisning til fordums tider, der er så klassiske og smukke, at de stadig er aktuelle i dag og giver mulighed for en konstruktiv vej frem i tiden. Man kan se fortællingen som et litterært patchwork sat ind i beretningen om Kong Pukkelrygs saga, hvorved det giver mulighed for en logisk forståelse af de gamle beretninger.
Bogen indeholder forfatterens oplevelse af de gamle livsfilosofier, der på poetisk vis er omsat til dette eventyr.


Del med dine venner

bubblemedia