Introduktion til den tibetanske diamantvejsbuddhisme

Introduktion til den tibetanske diamantvejsbuddhisme

  • Forfatter: Jytte Valborg Nielsen
  • Udgivelsesdato: 12-10-2017
  • ISBN: 9788771532173
  • Sideantal: 250
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 258 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Buddhismen er kommet til Vesten for at blive. Den er nu den 4. største verdensreligion opkaldt efter Buddha, ca. 563-483 f. Kr. Medvirkende til denne succes er det danske ægtepar Ole og Hannah Nydahl , som ”stødte ind i” buddhismen på deres bryllupsrejse i Indien i 1968.  Efter tre års intensive studier gik de i gang med at etablere centre over hele verden - 700 ialt, heraf 12 i Danmark. De blev således de første vestlige elever af den tibetanske buddhisme.
 
Denne bogs formål er at gøre det store emne buddhisme så overskuleligt og forståeligt som mulig. Bogen henvender sig dels til læsere som personligt og spirituelt er interesseret i buddhismen, dels studerende og lærere, som i forsknings- eller undervisningsmæssig sammenhæng har brug for en grundig introduktion til “diamantvejsbuddhisme”. Diamanten er billede på sindets kvaliteter og viser alle menneskers buddha-natur.
 
Dybest set er buddhisme kærlighed, frihed og fred. Den behøver hverken at være abstrakt eller spekulativ, men handler grundlæggende set om livsnære og praktiske problemstillinger inden for emner som familieliv, parforhold, sex og døden. Denne bog kommer således ind på, hvordan buddhismen med udgangspunkt i klassiske tekster kan anvendes i vestlig sammenhæng.
 
Først og fremmest drejer det sig om at udforske og træne sindet, bringe det til ro for at få dybere indsigt. Dette giver os mulighed for at udfolde den rigdom, vi allerede indeholder i forvejen, men som er gemt bag utallige slør. Når disse er fjernet, og man er kommet ud over sit begrænsende ego, kan man leve op til buddhismens mål, som er at handle til gavn for andre.

Del med dine venner

bubblemedia