Hvordan vi kan forhindre, at smerter bliver en vej til helvede

Hvordan vi kan forhindre, at smerter bliver en vej til helvede

  • Forfatter: Jytte Valborg Nielsen
  • Udgivelsesdato: 31/01/2013
  • ISBN: 9788791470905
  • Sideantal: 268
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 268 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

En bog om forståelse og tackling af kroniske smerter

Hvis du har gentagne eller varige smerter er det altid et tegn på, at kroppen er syg eller du er mentalt overbelastet. Smerter forekommer når forskelligartede stimuli overstrider en bestemt tærskel og skader kroppen. Når nervesystemet hele tiden bombarderes og overbelastes med smerteimpulser, så forstyrres smertesystemet og der er risiko for at smerten bliver kronisk.
Smerte er en multidimensionel oplevelse, hvor der indgår både fysiologiske, affektive, adfærdsmæssige, kognitive og sociale aspekter. Disse skal alle tages lige alvorligt i vurderingen og behandlingen af smerter.
Behandlingen af smerter, især de kroniske kræver en stor værktøjskasse med mange forskelligartede værktøjer. De værktøjer vi er gode til at bruge afhænger af personlighed, temperament og fysisk formåen. Bogens formål er at vise hvorledes forskellige smertetacklingsstrategier kan føre til smertereduktion og større livskvalitet.
Folk som i mange år har været ramt af alvorlig sygdom og kroniske smerter er trænet til livet på den seje bane. Hvis de ikke har opgivet, men vundet kampen, så er de langt sejere end de nogen sinde har været som raske personer. Det er ikke umuligt at leve med kroniske smerter, men det er en langt større udfordring end det at være rask.

 

 

Fra bogens lektørudtalelse:
Det er en god indførelse i smertepatientens situation og behandlingsformerne, der her præsenteres, og med det store antal smerteramte, der er i dag, fortjener bogen stor udbredelse.
Der er ikke en bog, der behandler smerterne så bredt for behandlerne som den foreliggende.

Lis Pedersen

 


Del med dine venner

bubblemedia