Den elskede leder

Den elskede leder

  • Forfatter: Stig Wørmer
  • Udgivelsesdato: 07/03/2016
  • ISBN: 9788771531220
  • Sideantal: 268
  • Format: 155 x 230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 279 kr. + forsendelse

Køb bogen her


Beskrivelse

- og de særligt egnede

”Den elskede Leder – og de særligt egnede” er en satirisk-absurdistisk roman, som handler om en elitær institution, der ledes af en personlighedsforstyrret  Leder, hvis fremmeste øgenavn er Abekongen. Navnet stammer fra et kendt, klassisk kinesisk drama. I dette regime hersker der en særlig form for vilkårlighed, som giver sig aparte udslag, der sprænger kendte virkelighedsforestillinger.
 Samtidig er der en udvikling i gang ude i samfundet, i Lilleputlandet, som er statens navn, hvor politikerne mister magt til embedsapparatet, til Den politiske Klasse, som blandt andet via forbindelser og især statslige Styrelser har taget magten fra de folkevalgte. En politikeruddannelse på universitetet bliver vedtaget uden hvilken man ikke længere kan vælges ind i Parlamentet. Det passer den intellektuelle elite fint.
De ansatte på Nomenklaturagymnasiet (NAG) opfører sig som en blanding af verdensfjerne, selvhøjtidelige åndsaristokrater og snusfornuftige gennemsnitsmennesker, men Abekongens regime tager hårdt på dem. Hvordan reagerer disse mennesker på Abekongens regime? Nogle opfører sig som slebne opportunister, andre som skræmte høns, mens forsøg på modstand forbliver ukronede.
Slipper Abekongens held op en dag? Bliver NAG’erne lykkelige? Sejrer retfærdigheden?
Historien ender højst uventet.
Samspillet mellem NAG og det omgivende samfund illustrerer den groteske udvikling, som er i gang i det sendemokratiske samfund. Læs ”Den elskede Leder” før din nabo!


Del med dine venner

bubblemedia