De sorte kinesere

De sorte kinesere

  • Forfatter: Jørgen E. Petersen
  • Udgivelsesdato: 22/04/2014
  • ISBN: 9788771530285
  • Sideantal: 186
  • Format: 148 x 210 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 199 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Kina, Afrika og Europa

 

Hensigten med bogen er i videst mulige omfang at underbygge et postulat: For Europas fremtid er det tættest mulige samarbejde med Afrika en tvingende nødvendighed.
Kina har gang i en meget intensiv økonomisk og delvis politisk aggression vendt mod afrikanske stater, et område som burde være prioriteret europæisk interessesfære. Der er tale om, at den kinesiske, kommunistiske diktaturstat æder sig ind på et kontinent, der er absolut forudsætning for, at Europa i fremtiden kan spise kirsebær med de store. Lykkes den kinesiske kolonisering af Afrika, vil Europa inden udgangen af indeværende århundrede være uden væsentlig geopolitisk indflydelse og måske, på grund af nutidens europæiske forgabelse med hensyn til at lægge produktion i Kina, være reduceret til en vasalstatus mere omfattende end den nuværende i forhold til USA, der er mere magtpolitisk bestemt end økonomisk.

Jørgen E. Petersen har været udenrigsredaktør på dagbladet Demokraten og leder af DRs Orientering. Han har rejst i Afrika i mere end 50 år. Han har boet 2½ år i Kenya, hvor han for UNESCO skabte en Journalisthøjskole ved Nairobis universitet. I en årrække var han Orienterings korrespondent i Sydafrika og Frankrig. Han har interviewet talrige afrikanske ministre og embedsmænd og truffet en række af kontinentets historiske personligheder bl.a. algerierne Ben Khedda og Ben Bella, tuneseren Habib Bourguiba, senegaleserne Abdoulaye Wade og Habib Thiam, nigerianeren Wole Soyinka, congoleseren Patrice Lumumba, tanzanianerne Julius Nyerere og Benjamin Mkapa, kenyanerne Tom Mboya, Daniel arap Moi og Jomo Kenyatta, uganderen Milton Obote, Kenneth Kaunda fra Zambia, Joshua Nkomo og Ian Smith fra Zimbabwe og sydafrikanerne Nadine Gordimer, M.G. Buthelezi, F.W. de Klerk og Nelson Mandela (foto).
"De Sorte Kinesere" er Jørgen E. Petersens 12. bog med afrikansk perspektiv. Han frygter Kinas kolonisering af det store kontinent og plæderer for et udvidet, formaliseret samarbejde mellem EU og AU, Den Afrikanske Union. På basis af en række kilder fremhæver han svagheder i det kinesiske samfund og dets politik og påpeger, at kinesisk censur invaderer vestlig kultur.

 

 Læs Jyllands-Postens anmeldelse af bogen

 


Del med dine venner

bubblemedia