Da de store vingefang vendte tilbage

Da de store vingefang vendte tilbage

  • Forfatter: Jørgen Ballegaard
  • Udgivelsesdato: 11-03-2019
  • ISBN: 9788771532821
  • Sideantal: 68
  • Format: 240x170 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 160 kr.

Køb bogen her


Beskrivelse

Fugle og natur på bryrupegnen - i tekst og tegning

Jørgen Ballegård har fulgt fuglelivet på Bryrup-egnen, siden han kom hertil som lærer i 1971. Da var mange fugle forsvundet (som fx den hvide stork eller urfuglen), og tidligere tiders jagt og brug af stærke miljøgifte havde blandt andet været hård ved de store rovfugle.

Men det overraskende er, at der siden er kommet ganske mange nye fuglearter til egnen, herunder “de store vingefang” – havørne og røde glenter. Men også store hornugler, traner, spætter, hulduer og ikke mindst ravne.

Forfatteren skriver i indledningen: “Men denne beretning er en lille solstrålehistorie midt i mørket. Her på egnen findes der stadig uforstyrrede pletter, hvor nye og genindvandrede fuglearter kan finde passende yngleforhold. Både nåletræsplantagerne med tilhørende heder i vest og de gamle løvtræsskove i øst udgør naturvenlige øer i det midtjyske landbrugsland.”

Bogen er smukt illustreret med tegninger af Jalmer Nielsen.

Bogens målgruppe er i bred forstand naturinteresserede i Østjylland og specielt i områder omkring Bryrup syd for Silkeborg. Bogen kan forventes i høj grad at appellere til fugleinteresserede og vil med et flydende, veloplagt sprog og smukke tegninger være egnet til undervisningsbrug i udskolingen og i ungdomsuddannelserne.

Jørgen Ballegård er amatørornitolog og har været særdeles aktiv i Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forenings regi.
Han er pensioneret lærer fra Bryrup Skole, hvor han siden 1971 blandt andet har undervist i biologi.


Del med dine venner

bubblemedia