Anders Braad

Anders Braad

  • Forfatter: Lars Christiansen
  • Udgivelsesdato: 10-08-2017
  • ISBN: 9788771531954
  • Sideantal: 170
  • Format: 155 x 230 mm
  • Indbinding: Softcover
  • Pris: 138 kr. + forsendelse

Køb bogen her


Beskrivelse

- en skærslibers liv

Denne bog om sømanden, vagabonden og skærsliberen Anders Braad (1883-1965) er ikke en kriminalroman. Men den er en skildring af, hvordan livet som hjemløs og som kriminel leves og opleves. Næsten halvdelen af sit liv var han arresteret: i hjembyen Kjellerups arrest, i Horsens Tugthus, Vridsløselille og mange andre mindre arresthuse i Jylland.

Hans opvækst var smertefuld og præget af vold, og han var selv trods sine kun 163 cm årsag til talrige slagsmål, når han var beruset - alligevel elskede han sin mor og var en spændende og fantasirig fortæller. Trods et hårdt liv og et stort alkoholmisbrug blev han 82 år.

Bogens forfatter skriver i forordet: “Ud over Anders Braads drikkeri og småkriminalitet kan jeg nævne flere andre negative egenskaber: han var voldelig, en notorisk løgner og i et enkelt tilfælde endog skyldig i ildspåsættelse. Heldigvis havde Braad også positive egenskaber. Først og fremmest var han meget fingernem og kreativ - han kunne helt sikkert være blevet en dygtig håndværker. 

Af andre positive egenskaber kan jeg også nævne, at han var meget glad for børn, og at han huskede de mennesker, som på den ene eller anden måde havde hjulpet ham”. 

 

OM FORFATTEREN

Lars Christiansen, f. 1943. Han debuterede i 2014 med portrætbogen “Hvem var Christian Jebsen?” og året efter med “Peter Reimer - ikke en helt almindelig tyveknægt”.

Lars Christiansen skriver om specielle mennesker “under radaren” på en indsigtsfuld og fortælleglad måde. Han har skabt en kærlig, overgivende og også nærgående biografi om én af landevejens mange skæbner, hvis biografi eller livshistorie sjældent bliver fortalt. 


Del med dine venner

bubblemedia